Wie zijn wij?
 
                                                                                    Welkom    Wie zijn wij     Fotoalbum    Boekingen    Lid worden    Leden pagina    Contact
 
WIE ZIJN WIJ?
Welkom op de site van de Nortepé Singers. Wij zijn een gezellig koor met ongeveer 45 enthousiaste zangers en zangeressen dat inmiddels tien jaar bestaat. Het is erg leuk om elke week met elkaar te zingen en zo nu en dan op te treden om mensen een leuke en gezellige middag of avond te bezorgen. Veel  arrangementen zijn speciaal voor ons koor geschreven. We zingen veel nummers vier- of vijfstemmig. Oefenen doen we op woensdagavond in ’t Buurthuus in Noordwolde.

BREED REPERTOIRE
Eind 2006 werd er voorzichtig begonnen met het opzetten van een eigen “van alles wat” koor. Op 20 april 2007 werd het koor officieel opgericht. We noemen onszelf bewust geen popkoor, omdat we graag nummers uit allerlei genres willen zingen. Onder enthousiaste aanvoering van onze muzikaal leiders Henk Oostra en daarna Sander Metz, hebben we de afgelopen jaren een heel afwisselend repertoire opgebouwd. Van blues tot rock-and-roll, van ballads en traditionals tot gezellige “meezingers”. We zingen zowel Engelse, Nederlandse, Duitse, Russische, Afrikaanse, Portugese als ook Stellingwerfse nummers.

Al vele malen stonden we “op de planken”. We hebben bijvoorbeeld opgetreden op de Kerstmarkt van de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, meerdere malen tijdens de Feestweek in Noordwolde, bij een wielerevenement, bij Kerstproefavonden in de plaatselijke C1000/Jumbo, tijdens de Ouderenmiddag van Rotary Wolvega, op de Pompoenenmarkt in Oldeberkoop en tijdens de Fietsvierdaagse/braderie in Wolvega. Ook tijdens diverse festivals zoals op Schiermonnikoog, Kerstzangdiensten, de Nieuwjaarsreceptie van de Stellingwarver Schrieversronte en in meerdere verzorgingstehuizen leverden wij een muzikale bijdrage.

OPTREDEN OP MAAT
Voor elk optreden wordt ons programma afgestemd op het evenement en het publiek. Bij senioren zingen we bijvoorbeeld wat meer meezingnummers en tijdens het optreden voor de Stellingwarver Schrieversronte hebben we meerdere Stellingwerfse nummers gezongen. We vinden het leuk de toeschouwers te verrassen met een afwisselend programma. De ene keer een mooi luisternummer waarin we als koor kunnen laten horen wat we vocaal in huis hebben, dan weer een swingend rock-and-roll nummer, een gezellige “meezinger” of leuke potpourri.